Zuurkool ovenschotel

Last van darmklachten? Probeer natuurlijke probiotica zoals gefermenteerd eten. Fermenteren maakt het eten lekkerder en helpt de spijs verteren. Het gistingsproces zet natuurlijke suikers om in melkzuur wat belangrijk is voor je darmen. Zuurkool is de gefermenteerde witte kool waar je heerlijke gerechten van kunt maken. Verstop deze probiotica in een Shephard pie style ovenschotel en verras je gezin. Versterk je darmflora en geniet op z’n Engels.

Ingrediënten

  • 500 gr kruiden zuurkool
  • 1 kilo aardappelen
  • 2 appels
  • 100 gr rozijnen
  • 100 ml melk
  • 1 el appelstroop (als je niet van zuur houdt)
  • Zout en witte peper

Instructies

  • Maak eerst de aardappelpuree, snijd daarvoor de geschilde aardappelen in kleine blokjes en kook ze met 125 ml water. Zijn ze gaar, voeg dan 125 ml warme melk toe en stamp ze.
    Aardappelblokjes
  • Kook de zuurkool met schoon gespoelde rozijnen en fijngesneden appel ongeveer 20 minuten. Meng de appelstroop erdoorheen.
  • Verwarm de oven op 220 graden. Verdeel de zuurkool in een ovenvaste schaal, schep daarover aardappelpuree. Bestrijk het met melk en druk vormpjes met een spatel. Leg de schaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de zuurkool Shephard pie style met Valess vega rookworst en een kleurrijke salade.

Leave a Comment