Zuiverwitte pastasaus

Saus van asperges

Zin in een zuiverwitte pastasaus zonder zuivel? Een saus die je detox-kuur kunt noemen. Weet je al wat ik bedoel? Haal snel de zuiverste groente van dit seizoen in huis en tover om in die Italiaanse specialiteit. Wacht niet te lang want asperge seizoen in Nederland loopt officieel tot 24 juni.
De medicinale eigenschappen in die groente hebben een lichaamsreinigende werking. En de snelste manier om deze superfood binnen te krijgen is, ervan genieten als pastasaus of soep. Het toevoegen van (vegan)kookroom is voor extra smaak, niet echt nodig. Proef Italië en ervaar simpele lente-detox!
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr witte asperges
  • 1 middelmatige aardappel
  • 1 el limoen- of citroensap
  • 100 ml vegankookroom
  • Zout en peper
  • Groene kruiden

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller en snijd het uiteinde. Was & snijd ze in kleine stukjes.
  • Schrob, was en snijd de aardappel in kleine stukjes en schep ze in een steelpan. Giet 1 glas warm water erover en breng het op laag vuur aan de kook.
  • Schep gesneden asperges erbij, voeg limoen- of citroensap toe en kook ze ongeveer 15 minuten in een gesloten pan.
  • Pureer de inhoud met een staafmixer en verdun met gekookte water als het nodig is.
  • Giet de kookroom erover verwarm de saus nog enkele minuten.
  • Breng de zuiverwitte pastasaus op smaak met zout, peper en groene kruiden.
  • Serveer de saus met pasta naar keuze en proef het voorjaar op z’n Italiaans.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt