Zuid-Amerikaanse roti

Roti

Denk je aan Amerika dan denk je meteen aan fastfood als een hamburger, cheeseburger en pancake. Maar dit werelddeel kent ook een enorme diversiteit aan proteïne- en vitaminerijke gerechten. In het zuiden van het land maken ze goed gevulde wraps of roti als een lunchgerecht.
Deze roti lijkt op de Surinaamse roti en die is gevuld met eiwitrijke gele spliterwten. Eet de Zuid-Amerikaanse roti met een heerlijke groentecurry erbij.

Ingrediënten

Voor 6 roti

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • +/- 100 ml handwarm water
  • 150 gr gele split erwten
  • tl gemalen komijn
  • Knoflook en verse peper
  • Zout
  • Olie om te bestrijken

Instructies

  • Was de spliterwten, week ze in 200 ml water voor ongeveer 12 uur in. Kook ze in 10 minuten halfgaar, giet ze af en maal ze in de keukenmachine.
  • Maak een deeg met ongeveer 100 ml handwarm water en laat het minimaal ½ uur afgedekt staan.
  • Pers het knoflook en snijd de verse peper fijn. Meng de gemalen erwten met het knoflook, het zout, de peper en komijnpoeder.
  • Maak 6 ballen van het deeg, rol ze een klein beetje, schep 2 el erwtenmix en vouw ze dicht. Rol de gevulde balletjes net zo groot als het lukt verder uit met behulp van meel.
  • Bak de Zuid-Amerikaanse roti net als een pannenkoek. Zorg er wel voor dat ze licht bruine kleur behouden.

2 thoughts on “Zuid-Amerikaanse roti

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt