Veelzijdig Vega

Zonnige roti

Mais roti

Ervaar de indrukwekkende stad van Gouden Tempel met de zonnige roti. Deze glutenvrije roti (makki ki roti) is zeer populair in Punjab: deelstaat in India waar de Gouden Tempel gevestigd is. Vooral in de wintermaanden eten Punjabi deze roti, gemaakt van het maismeel met spinazieschotel (Saag). In vergelijking met gewone roti kun je deze niet zo goed uitrollen. Mijn moeder maakte daarom dikke mais roti’s en bakte ze met veel ghee, “extra vet kun je in de winter goed gebruiken”, zei ze. De ghee is inderdaad een vet met tal van gezondheidsvoordelen en maakt je niet dik.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 6-7 roti's

  • 300 gr fijne maismeel
  • Ongeveer 250 ml heet water
  • Zout
  • Ghee of olie 1 el in het deeg + om te bestrijken

Extra benodigdheden

  • Bakpapier, roller en een platte koekenpan

Instructies

  • Meng het meel en zout in een ruime kom, giet er geleidelijk heet water in en roer met een lepel/spatel.
  • Maak daarna met je schone handen er een soepel deeg van, voeg klein beetje ghee of olie en maak een bal van het deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur in een gesloten kom rusten.
  • Neem een hoopje deeg, maak het iets platter en rol uit tussen 2 stukken bakpapier. Haal het voorzichtig van het bakpapier door de roti eerst op je hand te leggen en dan pas op de warme pan.
  • Wil je mooie ronde roti’s, dan kun je een klein bord erover leggen en met een mes rondom snijden.
  • Bak de roti’s net als paratha met behulp van ghee of olie en laat ze smaken met curry, saag en yoghurt .

Notities

Maismeel
         Maismeel

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt