Zonnige glutenvrije chapati

Zo simpel is het om te genieten van lentezonnetje op je bordje. En dat is nu helemaal toepasselijk want die stralende kleur hoort bij het paasfeest. Is het een idee om jouw gezin te verrassen met zonnige glutenvrije chapati? Oh, heb jij geen deegroller in huis? Die heb je hiervoor ook niet nodig want deegballen voor deze chapati maak je plat met handen. Makkelijk, en weet je wat dit gerecht supergezond maakt? Het hartvriendelijke graan mais, knolgewas aardappel en zonnige wonder kurkuma.
Ingrediënten
Voor 4 chapati’s
- 200 gr fijne maismeel
- 200 gr gekookte aardappelen
- 1½ tl kurkumapoeder
- Zout, peper of gedroogde kruiden naar smaak
- Enkele el ghee of olie om te bakken.
Instructies
- Prak de aardappelen en meng het maismeel, kurkuma, zout, peper en kruiden erdoor.
- Kneed met je handen, voeg wat warm water toe en maak een soepel deeg.
- Laat het deeg ongeveer half uurtje rusten, maak er dan ronde ballen van.
- Maak elk balletje met je hand plat op een bloem bestoven plank.
- Steek er vormen uit als je het leuk vind, het is niet echt nodig. Je kunt ongeveer ½ cm dikke chapati’s maken, mais-roti is ook dikker dan de gewone variant.
- Bak de chapati’s net als paratha, draai om met een spatel en bak beide kanten.
- Laat de zonnige glutenvrije chapati smaken met dahl en/of groenteschotel die je lekker vindt.