ZON OP JE BORD

Zon op je bord

Na de donkere en koude maanden mogen we weer genieten van de heerlijke zonnestralen. Die prachtige stralen maken ons blij en het zijn een natuurlijk en effectief middel tegen depressie. Wat je ook doet, geniet van de kleinste zonnestraal en word vooral blij met prachtige zon op je bord. Dit ovengerecht is een creatieve manier om in de extra zonnige sferen te komen. Maak indruk op je tafelgenoten met deze fleurige en gemakkelijke zon op je bord.
Porties 4

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 3-4 gele paprika’s
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olie
  • Zout en witte peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Was, schil en snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Dep ze droog met een keukendoek, meng de olie, het zout en kruiden erdoor.
  • Doe de aardappelen in een braadslee en schuif deze in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  • Bereid ondertussen de paprika’s, was ze snijd het bovenste kapje eraf. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika’s in mooie ronde plakken.
  • Bestrooi zonnige paprikaplakken met zout en peper en verdeel ze over de aardappelen.
  • Bestrijk met een kwast wat olie erover en verwarm de aardappel-paprikaschotel nog 15 minuten in de oven.
  • Laat deze zon op je bord smaken met een verfrissende salade.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt