Zomerse risotto

Zomerse risotto

Profiteer van Bonduelle groentegemak en zet in 30 minuten verrukkelijke zomerse risotto op tafel. Nu het volop zomer is, wil je niet uren in de warme keuken staan en wel gezond en lekker eten. Met de diepvries groente van Bonduelle bespaar je al dat snijwerk en je eet gegarandeerd gezond. Die groenten kunnen zelfs gezonder zijn dan verse want ze gaan direct na de oogst de vriezer in. Ze hebben geen vitamineverlies omdat ze niet dagenlang in de winkel of thuis liggen. En als je ze volgens dit recept klaarmaakt, blijven alle gezonde stoffen erin en ze smaken lekker in dit wereldgerecht risotto.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr risottorijst
  • 400 gr Bonduelle Mexico melange (diepvries groente)
  • 2 klontjes boter
  • 750 ml water
  • Bouillonblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blokje feta
  • Basilicum blaadjes
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Maak de bouillon door bouillonblokjes in kokend water op te lossen.
  • Spoel de risottorijst in een vergiet.
  • Hak de knoflook en fruit deze in boter. Schep de rijst erdoor en fruit ze 2-3 minuten.
  • Giet de bouillon in de risotto-pan en laat de rijst ongeveer 15 minuten op laag vuur in gesloten pan garen.
  • Meng de Mexico groentemelange erdoor en laat het geheel nog 5 minuten garen. Breng de risotto op smaak met peper.
  • Schep de zomerse risotto op borden, rasp feta erover en garneer met basilicumblaadjes.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt