Veelzijdig Vega

ZOETE AARDAPPEL CHAPATI

Zoete aardappel chapati

Laat je verrassen door de veelzijdigheid van zoete aardappelen. Verwerk deze vezelrijke knollen eens in een heerlijk Italiaans, Spaans en een ander feestelijk gerecht. Of duik in de kleurrijke Indiase keuken en maak er verrukkelijke chapati van. Gebruik hiervoor zoete aardappelen met de bruine schil, dan heb je een chapati in een mooie kleur. Voor het deeg heb je ook helemaal geen vocht nodig, probeer het recept van deze zoete aardappel chapati eens uit.

Ingrediënten

Voor 5 chapati

  • 250 gr zoete aardappel
  • 100 gr volkoren meel
  • 1 el ghee of olie
  • Zout & peper

Instructies

  • Schil de zoete aardappel, was, snijd en stoom deze volgens een vitaminebehoud kooktechniek.
  • Prak de zoete aardappel, voeg het meel, zout, peper & ghee/olie toe en maak een soepel deeg zonder water toe te voegen.
  • Is het deeg te zacht, leg het dan 1 uur in de koelkast. Maak er daarna 5 ronde ballen van en rol elke chapati uit op een bloem bestoven werkplek.
  • Maak de chapati's net als Indiase roti.
  • Eet de chapati met een delicieus dahl of groenteschotel.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt