Paprika wraps

Laten we vandaag op de Mexicaanse toeren gaan? In de keuken van Veelzijdig Vega kun je alle kanten op, want gevarieerd eten houdt je gezond en dat kan op een super makkelijke manier. Je vindt er gemakkelijke recepten uit verschillende werelddelen en zelf tortilla wraps maken is ook helemaal niet moeilijk. Door groente aan het deeg toe voegen maak je extra gezonde paprika wraps. Lees het simpele recept van gezonde & flinterdunne tortilla wraps. Beleg ze met groente en peulvruchten naar smaak en geniet vegan op z'n Mexicaans.
Ingrediënten
Voor 8 wraps
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 100 gr fijne maismeel
- 150 gr tarwemeel
- 2 el olijfolie + om de pan te bestrijken
- Snufje zout
Instructies
- Maak de paprika’s schoon, snijd ze in grote stukken en maal ze in de keukenmachine. Meng beide meelsoorten met gemalen paprika’s zout & olie en maak er een soepel deeg van.
- Afhankelijk van de grootte van paprika’s kan het zijn dat je meer of minder meel nodig hebt. Deeg maak je dus met fijngemaakte paprika’s. Het is niet nodig om water toe te voegen aan het deeg.
- Laat het deeg een tijdje op kamertemperatuur rusten. Maak intussen een vulling die je lekker vind. Je kunt ook fijngesneden groenten roerbakken en mengen met gekookte kikkererwten en kruiden.
- Verdeel het deeg in 8 stukken, maak er ballen van en rol ze uit tot flinter dunne wraps met behulp van droge meel.
- Bestrijk een antiaanbaklaag pan met paar druppels olie en bak de wraps stuk voor stuk beiden kanten lichtbruin. Het is niet nodig om veel olie te gebruiken, af en toe pan bestrijken is genoeg.
- Beleg de paprika wraps met lekkere groenten en vega vervanger, sla en saus of guacmole naar smaak en geniet op z’n mexicaans.