Veelzijdig Vega
Wrap

Zelf tortilla wraps maken

Laten we vandaag op de Mexicaanse toeren gaan? In de keuken van Veelzijdig Vega kun je alle kanten op, want gevarieerd eten houdt je gezond en fit. Als je een kijkje neemt in deze keuken, vind je veel gemakkelijke recepten uit verschillende werelddelen. Weet je ook dat zelf wraps maken echt niet moeilijk is? Laten we vandaag eens zelf gezonde & flinterdunne tortilla wraps maken. Wat deze wraps echt gezond maakt, lees je hieronder.
Keuken Mexicaans

Ingrediënten

Voor 8 wraps

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gr fijne maismeel
  • 150 gr tarwemeel
  • 2 el olijfolie + om de pan te bestrijken
  • Snufje zout

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon, snijd ze in grote stukken en maal ze in de keukenmachine. Meng beide meelsoorten met gemalen paprika’s zout & olie en maak er een soepel deeg van.
  • Afhankelijk van de grootte van paprika’s kan het zijn dat je meer of minder meel nodig hebt. Deeg maak je dus met fijngemaakte paprika’s. Het is niet nodig om water toe te voegen aan het deeg.
  • Laat het deeg een tijdje op kamertemperatuur rusten. Maak intussen een vulling die je lekker vind. Je kunt ook fijngesneden groenten roerbakken en mengen met gekookte kikkererwten en kruiden.
  • Verdeel het deeg in 8 stukken, maak er ballen van en rol ze uit tot een flinter dunne wraps met behulp van droge meel.
  • Bestrijk een antiaanbaklaag pan met paar druppels olie en bak de wraps stuk voor stuk beiden kanten lichtbruin. Het is niet nodig om veel olie te gebruiken, af en toe pan bestrijken is genoeg.
  • Beleg de tortilla wraps met lekkere groenten en vega vervanger, sla en saus of guacmole naar smaak en geniet op z’n mexicaans.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt