Zalige rodekool
Een oudste, gezondste en kleurrijkste groente van dit seizoen is de rode kool. Het pigmentstofje anthocyaan/Flavonoïden in deze prachtige groente zit vol goede voedingsstoffen. Deze kool kent 2 varianten, een zomer- en een winter rode kool. Deze laatste versie is donkerder van kleur, stugger van structuur en niet zo geschikt om er een salade van te maken. Wat je hiermee wel kunt doen, is een zalige rodekool schotel op tafel toveren in minder dan half uurtje.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr rode kool
- 2 appels
- 2 el appelstroop
- 2 el appelazijn
- 2 el olie
- 1 tl kaneelpoeder
- ½ tl kruidnagel poeder
Instructies
- Verwijder de buitenste bladeren en de harde middelste kern van de rode kool, was en snipper de resterende delen.
- Doe de olie in pan, voeg de kaneel, kruidennagelpoeder en de rode koolstukjes. Roerbak ze 2-3 minuten.
- Voeg de azijn, zout, peper en ¼ kopje water toe, doe de deksel op de pan en laat de groente 10 minuten stoven.
- Schil en snijd intussen de appel, roer de appelstukjes door de rode kool en stoof de groente nog 5-10 minuten. Voeg ten slotte de appelstroop erdoor en geniet van de zalige rode koolschotel.