Veelzijdig Vega

Yoghurt maken is een makkie

Yoghurt maken

Waarom zelf yoghurt maken?

Inderdaad, zelf yoghurt maken is een makkie en je hebt slechts twee ingrediënten nodig voor dit gezond tussendoortje. Je zou denken, ‘waarom moeite doen als een pakje yoghurt een koopje is?’ En in de supermarkt zijn zoveel heerlijk uitziende varianten van dit melkproduct? Wat zijn de voordelen van eigengemaakte yoghurt en waarom zou je dit zuivelproduct zelf maken?

Extra gezond voor jou

  • In zelfgemaakte yoghurt zit meer calcium, B- vitamines en eiwitten omdat deze onbewerkt en vers is.
  • Deze homemade versie is lactose-arm en je kunt het zonder problemen eten ook als je lactose-intolerantie hebt.
  • Thuisgemaakte yoghurt is langer gefermenteerd dan de industriële yoghurt. Er zitten daarom goede bacteriën in die gunstig zijn voor de spijsvertering.

Zelfgemaakt smaakt lekkerder

  • “Je weet wat erin zit” “het heeft geen lange koelcellen reis gemaakt” en zelfgemaakt smaakt veel lekkerder.
  • Je bepaalt zelf welke melk je daarvoor gebruikt: sojamelk, volle melk, halfvolle of magere melk.
  • Deze puur natuurlijke yoghurt is vrij van conserveermiddelen, additieven, suiker enzovoort en smaakt verrukkelijk.

Beter voor het milieu

  • Door zelf te maken ben je duurzaam bezig en je verspilt geen verpakkingsmateriaal.
  • Geen koelcellen en vervoer van de ene naar de andere plek wat goed is voor het milieu.
  • Minder afval want je koopt geen pakjes en plastic bakjes met yoghurt.

Leuk en ontspannend

  • Het is superleuk om eigen creatie te zien die op de echte lijkt.
  • Keukenactiviteiten verlagen stress en geven een ontspanningsgevoel.

Genoeg voordelen …. lees nu het simpele recept en maak je eigen romige, lekkere en gezonde yoghurt.

Dit is alles wat je nodig hebt

  • ½ liter melk
  • 1 tot 3 el Griekse yoghurt als starter ( afhankelijk van het weer en soort melk)
  • Een hersluitbare (warmhoud)bak

Zo maak je yoghurt

  • Zet een stevige bodem pan met melk op het vuur en kook de melk een paar minuten na het hoogste kookpunt.
  • Laat de gekookte melk afkoelen tot deze handwarm is.
  • Doe de melk in een hersluitbare bak.
  • Klop de yoghurt erdoor tot deze goed opgelost is.
  • Sluit de deksel en leg dit mengsel op een warme plek bijvoorbeeld in nog een bak met warme doek erom. Zie afbeeldingYoghurt maken
  • Zet dit in de uitgeschakelde oven of magnetron voor minimaal een nachtje. Bij koude temperaturen kan het tot 24 uur duren tot de melk goed fermenteert en omzet in yoghurt.

    Het resultaat zie je hieronder. Zie je wel “yoghurt maken is een makkie” toch, je hebt er geen elektrische apparaten voor nodig. Lukt het eerste keer niet, maak dan de volgende keer met iets meer yoghurt(starter) en zet het mengsel op nog warmere plek. Probeer het en laat je ook verrassen door nog meer Veelzijdig Vega kookinspiraties. Zelfgemaakte yoghurt

Bron

 

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt