Go Back
Afdrukken

Waarom krijg je tijdens een borrel of feestje altijd mosterd bij de snacks? Het heeft een vet afbrekende functie, helpt de vette hapjes beter verteren en vertraagt maag- en darmkanker. Misschien eet je helemaal geen snacks en je hebt een potje mosterd in de kast liggen. Probeer dan deze eenvoudige vega mosterdsoep en verzacht je maagklachten. Lekker met het koude en wisselvallige weer.
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 3 afgestreken eetlepels grove mosterd
  • 300 gr geschilde aardappelen
  • 1 prei
  • 1 el olie
  • Bouillonblokjes
  • 125 ml room
  • 800 ml gekookt water
  • Een paar takjes selderij

Instructies

  • Zet een pan op laag vuur met gekookt water en bouillonblokjes. Snijd ondertussen de schoongemaakte aardappelen en prei fijn.
  • Voeg eerst de aardappelen aan de kokende bouillon en na 15 minuten de prei. Laat nog 10 minuten garen en de smaak intrekken en pureer de soep fijn.
  • Voeg de mosterd, de room en peper naar smaak. Maak de soep af met selderij en verwarm jezelf met een heerlijk kommetje soep.