Go Back
Afdrukken

Ben je al een paar maanden bezig met diëten en je lichaam resetten? Heel goed dat je na de feestetentjes & hapjes van december even rustig aan wilt doen. Een caloriearme soep of een gezonde salade kan soms heel lekker zijn toch wil je eens een lekker tussendoortje. En dat kan zeker geen kwaad als je maar weet wat je eet. Experimenteer eens met de perfecte appels- en rozijnen combinatie en geniet van een gezonde snack.

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren meel
  • 125 gr rietsuiker
  • 125 gr gesmolten boter
  • 150 ml handwarme melk
  • 150 gr rozijnen
  • 2 appels
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • ½ tl zout
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)

Instructies

  • Spoel de rozijnen en laat ze een tijdje in lauw water wellen. Schil en snijd de appels in stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Meng het meel, het bakpoeder, het zout en baksoda door elkaar.
  • Klop de eieren, de boter en de suiker met een mixer. Voeg het meel mengsel en geleidelijk de melk toe, blijf mixen tot het een egaal beslag is.
  • Doe de appelstukjes en rozijnen erdoorheen en verdeel het fruitig beslag in de ingevette bakvormen. Bak de appel- rozijnen snack ongeveer half uurtje op 170 graden.