Behalve een prachtig kleurrijk seizoen is de herfst ook een periode van snotneuzen en hoestbuien. Als we zoveel mogelijk natuurlijke voedingsmiddelen gebruiken, kunnen die klachten zelfs verdwijnen. Gember: een scherpe maar heilzame specerij beschermt ons lichaam tegen schadelijke stoffen. De appel, rozijnen en honing verzachten die scherpe smaak en maken deze gemberchutney verleidelijk verrukkelijk.
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Ingrediƫnten
50grgember
100grblanke rozijnen
1grote appel (Jonagold of Gala)
1kopje water
2tl appelazijn
2-3el honing
Zout en garam masala
Instructies
Schil de gember en hak of rasp deze en breng het aan de kook met 1 kopje water en rozijnen.
Schil en snijd intussen de appel en doe de appelstukjes erbij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen.
Maak het fijn met een staafmixer, voeg de appelazijn, het zout, garam masala en de honing naar smaak toe. Gebruik de chutney als broodbeleg of als een smaakmaker bij lunch of diner.