Afdrukken

Waarom grijpen we naar een zak chips of een snoeppot als we ons niet happy voelen? Weten we ook dat dit zogenaamde troost-voedsel funest is voor onze gezondheid. Als we op vaste tijden vezelrijke maaltijden eten, hebben we minder onverwachte eetbuien. Eet voedzaam comfort food zoals dahl die belangrijke voedingsstoffen bevat. Delicieus dahl is een vegan Indiaas gerecht gemaakt van linzen, tomaten en specerijen.

Ingrediƫnten

  • 200 gr gele spliterwten = dahl: linzen in het NL
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 1-2 el olie
  • 1-2 laurierblaadjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Koriander/peterselie naar smaak

Instructies

  • Was de spliterwten, voeg 750 ml water toe en week ze in voor 5-6 uur. Rasp de gember, pel de ui/knoflook en koriander en hak ze.
  • Breng de linzen na inweektijd met hetzelfde vocht aan de kook. Voeg de gemberrasp, het zout, laurierblaadjes en kurkumapoeder toe en kook de linzen op laag vuur. Schep het schuim uit of voeg 1 el olie toe.
  • Verwarm de olie in een andere pan terwijl de linzen koken en fruit daarin de komijnzaadjes, fijngehakte uien en knoflook 3-4 minuten. Strooi paprikapoeder erin, schep de blokjes tomaten toe, verwarm ze en voeg deze kruidenmix toe aan de gekookte linzen.
  • Voeg garam masala en koriander naar smaak toe en geniet van dit comfort food met rijst of brood naar smaak.