Afdrukken

Herinneringen zijn een kostbaar bezit en op een bewuste manier daarmee omgaan helpt het verdriet verwerken. De komende tijd neem ik jullie mee naar de geurige Indiase keuken. Want die lekkere gerechten herinneren mij aan mijn lieve moeder die er niet meer is.
Gobhi aloo is een zonnige klassieke groenteschotel met bloemkool, aardappelen en cashewnoten. Kurkuma en garam masala geven de flauwe bloemkool een exotische smaak.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • 250 gr aardappel blokjes
  • 100 gr cashewnoten
  • 2 el olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 scheplepel gehakte ui
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 2 tl gehakte gember
  • tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • Zout en Chilipeper naar smaak
  • Koriander of peterselie naar smaak
  • Sap van halve citroen

Instructies

  • Verwarm de olie in een koekenpan, voeg de komijnzaadjes, de gehakte ui en knoflook toe. Fruit ze 2 tot 3 minuten glazig, voeg dan de gember en de kurkuma toe. Doe de gewassen aardappelblokjes erbij en roerbak ze 4-5 minuten.
  • Schep de gewassen bloemkoolroosjes erbij en roer alles goed door elkaar, giet er ½ kopje water in. Zet de deksel op de pan en laat dit alles 8-10 minuten op laag vuur garen.
  • Voeg de cashewnoten, het zout en chilipeper naar smaak toe en maak gobhi aloo af met garam masala en het citroensap. Garneer dit exotisch gerecht met koriander of peterselie en serveer het met roti of brood naar keuze.