Afdrukken

Elke dag van het jaar
staat jouw lieve zorgzame moeder voor je klaar.
Jij kunt niet ontkennen
om op die ene Moederdag haar te verwennen.


Weet je al hoe jij a.s. zondag je mam in het zonnetje wil zetten? Veelzijdig Vega helpt je daarbij een handje. Wat dacht je van dit gezonde lunchgerecht in de vorm en kleur van de liefde. Verwen haar met deze no-egg mini pannenkoeken.

Ingrediënten

Voor 15 kleine pannenkoeken

  • 200 gr kikkererwtenmeel
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 zoete rode puntpaprika voor het beslag
  • 1-2 zoete rode paprika’s voor de garnering
  • 1 tl verse geraspte gember
  • ½ tl bakpoeder
  • Cayennepeper en zout
  • 200 ml lauw water
  • Olie om te bakken + 1 el in het beslag

Instructies

  • Maak de paprika schoon en maal deze fijn in een hakker. Zeef de kikkererwtenmeel en meng deze met Griekse yoghurt, gemberrasp, bakpoeder, zout, peper, gemalen paprika’s en de tomatenpuree.
  • Mix alle ingrediënten en maak er een beslag van. Laat het beslag een half uurtje rusten en bak de pannenkoeken met weinig olie op een anti-aanbaklaag pan.
  • Wanneer je vormen gebruikt, leg een vormpje op een pan, schenk de pannenkoeken- mix daarin. Als de pannenkoek één kant bijna klaar is, maak het vormpje voorzichtig los met een bot mes. Draai de pannenkoek om en bak hem verder.
  • Serveer de schattige rode pannenkoeken met vega kaas (bijvoorbeeld Leerdammer) en gesneden puntpaprika’s als een lunchgerecht.