Traditionele boerenkoolstamppot kennen we allemaal. Weet je dat deze oeroude groente veel meer mogelijkheden kent. Dit bont bordje boerenkool met kikkererwten en tomaten smaakt bijzonder en levert je ook nog extra vitamine C. Profiteer nog even van de heilzame pluspunten van deze voedzame krachtpatser en geniet van deze vegan schotel.
Porties 3
Ingrediënten
300grgesneden boerenkool
300grgekookte kikkererwten
300mltomatenblokjes
2uien2 teentjes knoflook
2-3el olijfolie
1tl paprikapoeder
1tl garam masala
Zout en peper
Instructies
Pel de ui en knoflook, snipper de ui grof en pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een ruime wok of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg paprikapoeder en garam masala toe. Voeg beetje bij beetje de boerenkool toe, roerbak het een paar minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het gaar worden.
Strooi naar smaak zout en peper erover, doe de gekookte kikkererwten en de tomatenblokjes erbij. Meng alles goed door elkaar en klaar is je heerlijke maaltijd.