Worteltjes en peultjes

Worteltjes en peultjes

Haal meer uit de zomervitaminebommen zodat de kleur, smaak en voedingswaarde behouden blijft. Een klassieke combinatie worteltjes en peultjes is oogverblindend en supergezond tenminste als je die op gezonde manier kookt. Kook ze daarom met weinig water en je hoeft het vitaminerijke groentevocht niet door de gootsteen te spoelen?
Heb je toch per ongeluk meer water toegevoegd maak er dan lekkere curry van. Geen zin in curry dan maak je deze groenteschotel volgens dit simpele recept. Bewonder, proef en geniet lekker.
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 gr worteltjes
  • 250 gr peultjes
  • 1-2 el boter naar keuze
  • Nootmuskaat, zout en peper

Instructies

  • Schrap de worteltjes, verwijder de uiteinden ook van de peultjes en was de groenten.
  • Snijd ze in niet te dikke stukken van ongeveer 5-6 cm.
  • Verwarm de boter in een koekenpan en voeg de worteltjes en peultjes.
  • Roerbak ze enkele minuten, blus af met 2 scheplepels warm water. Zet de deksel op de pan en laat de groenten ongeveer 7-8 minuten garen. Dat is afhankelijk van hoe dik de wortels zijn gesneden.
  • Breng de worteltjes peultjes op smaak met nootmuskaat, zout en peper en laat de groenteschotel smaken met lekker puree of stukjes aardappelen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol