Wortels-doperwtencurry

De gouden combinatie van wortels en doperwten met aardappelpuree is een bekend gerecht sinds onze grootmoedertijd. En deze kleurrijke groenten smaken ook heerlijk in een exotische curry. Curry is een klassieke Indiase specialiteit met talrijke variaties die allemaal anders smaken. In deze romige variant zit geen ui en knoflook en daardoor komt de lekkere zoete smaak van wortels naar boven.
Ruik de geur van India op je bord.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr wortels
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 2 aardappelen
  • 2 el olie
  • 1 tl gemberrasp
  • ½ tl komijnzaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl garam masala
  • Zout en peper
  • 200 ml water
  • 50 ml kookroom

Instructies

  • Schrap de wortels, was en snijd ze in stukjes. Schil en snijd de aardappelen ook in kleine stukjes. Breng (in waterkoker) water aan de kook.
  • Verwarm de olie in een braadpan, fruit daarin de komijnzaadjes en gember 1 minuut en voeg het kurkuma poeder toe. Schep de wortel- en aardappelstukjes erbij en roerbak ze een paar minuten op hoog vuur.
  • Giet er 200 ml gekookt water in en doe de deksel op de pan. Laat de groente ongeveer 10-15 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg dan de doperwten en kookroom toe en laat de curry nog 5 minuten zachtjes garen. Breng de curry op smaak met garam masala, zout & peper en serveer deze schotel warm met roti, (naan)broodjes of rijst.

Leave a Comment