Veelzijdig Vega
Sandwich spread

Worteldip

Voel jij je vaak duf en moe na de lunch? Wil je dan liever een dutje doen dan je werk afmaken? Er zijn verschillende redenen en het kan ook zijn dat je kant- en klare voedingsmiddelen eet. Skip bewerkte etenswaren uit je voedingspatroon en geniet van homemade sandwich spread. Je kan ook in 3 stappen een lekkere worteldip maken, het is een heerlijke broodbeleg. Zo verbeter jij je gezondheid, krijgt meer energie en je voelt je fitter.

Ingrediënten

  • 200 gr schoongemaakte bospeen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el ricotta kaas
  • Peper en zout
  • 50 ml sinaasappelsap

Instructies

  • Snijd de wortels in de lengte door midden. Gril de plakken in de elektrische gril of op de grilpan en laat ze afkoelen.
  • Doe de gegrilde plakken samen met gember en tijm in de hakmolen en maal ze fijn.
  • Schep de wortelpasta uit de hakmolen in een kom. Voeg het zout, peper, ricotta kaas en geleidelijk wat sinaasappelsap toe. Maak de worteldip af met sesamzaadjes.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt