Wortelpannenkoek

Wortelen zijn niet alleen goed voor het paard van Sinterklaas, ze maken ons ook gezonder en mooier. Veel bètacaroteen in wortels zorgt voor stralende huid & haar. Het stofje is goed voor onze ogen, tanden, botten, cholesterol en nog meer. Misschien denk je dat je die wortelen beter rauw kunt eten, maar je lichaam neemt bètacaroteen dan minder goed op. Verwerk ze zonder te koken in de pannenkoekenmix. Maak er dit vegan en glutenvrije lunchgerecht van en profiteer van de gezondheidsvoordelen.

Ingrediënten

Voor 12-14 pannenkoeken

  • 200 gr kikkererwtenmeel
  • 100 gr wortelen (bospeen)
  • 150 ml Alpro Soya yoghurt
  • 350 ml water
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el peterselie
  • ½ tl bakpoeder
  • 2-3 el olie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schrap de wortelen en maal ze fijn met 100 ml water. Net als op de afbeelding.
    Wortelen fijnmalen
  • Zeef het kikkererwtenmeel, voeg het zout, het bakpoeder, het lijnzaad, de peper, de yoghurt en fijngemalen wortelen toe.
  • Giet 2 el olie in het beslag en geleidelijk het resterende water in en maak met garde een schenkbaar beslag.
  • Laat het beslag even rusten en verwarm een pannenkoekpan met antiaanbaklaag. Bak de pannenkoeken met weinig of geen olie.
  • Je hoeft alleen de 1e keer de pan met een kwastje olie te bestrijken. Het is echt niet nodig om meer olie te gebruiken tijdens het bakken.

Leave a Comment