Veelzijdig Vega

Wortel fudge

Fudge

De Sinterklaas werkt dit jaar vanuit huis en de kinderen zitten veel voor de buis. Nog een paar dagen en dan is de lieve Sint jarig. Hoe gaan we zijn verjaardag coronaproof voorbereiden en onze kleintjes gezond vermaken? We kunnen videobellen met Sint & Piet en onze lieverdjes vermaken door te knutselen en samen wat lekkers te maken. Probeer dit jaar een gezond tussendoortje namelijk een wortel fudge. Dat maak je in no-time met dit eenvoudige recept.
Gang Borrelhapje, Nagerecht

Ingrediënten

  • 200 gr wortelrasp
  • 50 ml volle melk
  • 3 el poedermelk
  • 3 el kikkererwtenmeel
  • 30 gr boter
  • 3-4 el suiker
  • Kardemompoeder optioneel
  • Pistaches noten (fijn gehakt)

Instructies

  • Bestrijk een platte schaal met boter en leg deze opzij.
  • Verhit de boter in een koekenpan, roerbak het kikkererwtenmeel 3-4 minuten.
  • Voeg de wortelrasp toe en fruit deze ook 3-4 minuten op middelmatig vuur zodat het vocht van de wortelen onttrekt.
  • Giet er melk toe en laat dit 10 minuten garen met de deksel op de pan. Voeg dan de suiker, het kardemompoeder en melkpoeder toe en blijf roeren. Laat het geheel een paar minuten droog koken en zet het vuur uit.
  • Verdeel het mengsel op de ingevette schaal, versier de fudge met pistache noten en laat het afkoelen. Snijd de wortel fudge in stukken en bewaar tot gebruik in de koelkast.

2 thoughts on “Wortel fudge

  1. Dit is erg lekker bij een drankje of als nagerecht. Eenvoudig te maken en geschikt om op te trakteren bij het Sinterklaasfeest (kan ook daarna natuurlijk).

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt