Veelzijdig Vega
Panir (paneer)

Witte komijnkaas

Zo maak je vegetarische witte komijnkaas! Kaas: een eiwitrijke lekkernij is ontzettend veelzijdig zuivelproduct. Het smaakt lekker in salades, bij een borrel, op brood en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. In Nederland in kun je het in ontelbare soorten en vormen kopen. En in India kennen ze alleen één soort traditionele kaas die heet: paneer. Het is vergelijkbaar met Spaanse queso blanco en je maakt het in a easy peasy way. Voeg er naar smaak komijnzaadjes of andere specerijen toe en wees trots op je eigen creatie.

Ingrediënten

  • 2 liter volle melk
  • 5 el gezeefd citroensap of azijn
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 tl zout

Extra benodigdheden

  • Vergiet
  • Kaasdoek

Instructies

  • Breng in een pan met stevige bodem twee liter volle melk met komijnzaadjes aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra melk kookt, voeg 5 el citroensap of azijn toe. Roer zachtjes tot het gaat schiften. Voeg wat zout toe en roer tot het vloeistof helder is.
  • Leg op een andere lege pan een vergiet met kaasdoek erin en giet de massa daarin. Laat het goed uitlekken en afkoelen.
    Kaas maken
  • Knijp er alle vocht uit als de massa afgekoeld is en bind het kaasdoekje strak eromheen. Leg de afgekoelde kaas in het doekje een nachtje in de koelkast met een gewicht (een pak melk) erover.
    Kaas maken
  • Snijd de komijnkaas volgende dag in kleine stukjes en maak er een een heerlijke curry, dipsaus of een snack van.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt