Boerenkool taart

Nu er in Nederland vorst is geweest, is het eten van de boerenkool een feest. Ja, deze veelzijdige winterse groente smaakt het lekkerste bij lage temperaturen. En behalve lekker barst dit krachtvoer van hoog ijzergehalte wat ook voor een goed humeur zorgt. Laat deze groene held dus niet in de winkel liggen en maak er iets bijzonders van. Wat dacht je van een winterse hartige taart zonder eieren en zonder bladerdeeg? Je kunt het vegan maken door een andere kaas te gebruiken.

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte kriel of aardappelblokjes
  • 300 gr gesneden boerenkool
  • 4 el gehakte amandelen
  • 4 el kikkererwten meel
  • 250 gr ricotta
  • 50 gr geraspte kaas
  • Zout en peper
  • 1 tl garam masala

Instructies

  • Zet 150 ml water aan de kook, zodra het begint te koken voeg beetje bij beetje boerenkool toe. Kook deze groente halfgaar volgen de vitaminebehoud kooktechnieken.
  • Doe de krieltjes of aardappelblokjes erbij, meng het kikkererwtenmeel, het zout, de peper en garam masala erdoorheen.
  • Laat de groentemix even afkoelen en verwarm de oven op 180 °C. Meng de gehakte amandelen en ricotta aan de boerenkool mengsel toe.
  • Bestrijk een klein beetje olie in een ovenvaste schaal en verdeel het mengsel goed. Bestrooi het met de geraspte kaas en bak deze winterse hartige taart 20-25 minuten. Lekker met een salade erbij.

2 Thoughts to “Winterse taart”

  1. rashida benjamins

    Vanavond heb ik de winterse taart uitgeprobeerd. Het is me gelukt; ik vond het taart lekker en romig. Een inspirerende recept met boerenkool. Dankjewel.

    1. Sangeeta

      Hoi Rashida,

      Wat leuk dat je een lekkere winterse taart hebt gemaakt. Met dit weer smaakt zo’n gerecht ook erg lekker. En eens boerenkool op een andere manier eten is zeker leuk. Bedankt voor je reactie en eet lekker Veelzijdig Vega.

Leave a Comment