Veelzijdig Vega

WIE BEN IK?

Sangeeta

Mijn naam is Sangeeta en ik ben de oprichter van Veelzijdig Vega. Naast dit foodblog ben ik de eigenaar van Stijl Copywriting. Schrijven is mijn passie en ik vind het leuk om makkelijke vega recepten, kookinspiraties en teksten over de gezonde voeding te schrijven. Als gastblogger heb ik lifestyle blogs geschreven voor Goed Eten Gezond Leven. Daarnaast ben ik dol op kleurrijk gezond koken en ik heb vega recepten geschreven voor De Hippe Vegetariër en in 2015 schreef ik een kookboek “vegetarisch & creatief koken”

MIJN ACHTERGROND

Volgens de geloofsovertuiging van het hindoeïsme ben ik vegetarisch opgegroeid in India. Hindoeïsme is een van de grote wereldgodsdiensten waarin respect voor iedereen belangrijk is. Hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees.

Toen ik als vegetariër in 1988 naar Nederland kwam, zeiden veel mensen tegen mij “van vlees wordt je sterk en je hebt het nodig”. Ik was nog jong en dacht “misschien moet ik in Nederland anders eten vanwege het koude weer” en ik werd flexitariër.

Tegen heug en meug at ik af en toe een stukje vlees. Bijna 20 jaar was ik flexitariër en daar had ik eigenlijk geen zin in. Ik wilde toch proberen meatless te koken daarom besloot ik in 2007 vegetariër te worden. Voor mijn gezin bleef ik wel een paar keer per week vleesgerechten maken.

HELENDE KRACHT

Vegetarisch dieet geeft mij energie, ik zit lekker in mij vel, slik geen pijnstillers en gelukkig hoef ik bijna nooit naar de huisarts te gaan. Met mijn blog wil ik je daarom inspireren om de positieve gezondheidsvoordelen van meat-free maaltijden te ontdekken.

Wil jij ook je gezondheid een boost geven? Ervaar dan de helende kracht van heerlijke en plant-based voedingsstoffen.