Wie ben ik?

SangeetaMijn naam is Sangeeta en ik ben de oprichter van Veelzijdig Vega. Naast dit foodblog ben ik de eigenaar van Stijl Copywriting. Schrijven is mijn passie en ik schrijf makkelijke vega recepten, kookinspiratie en teksten over de gezonde voeding. Als gastblogger heb ik lifestyle blogs geschreven voor Goed Eten Gezond Leven. Daarnaast ben ik dol op kleurrijk gezond koken en  ik heb vega recepten geschreven voor De Hippe Vegetariër en in 2015 schreef ik een kookboek “vegetarisch & creatief koken”

Mijn achtergrond

Volgens de geloofsovertuiging van het hindoeïsme ben ik vegetarisch opgegroeid in India. Hindoeïsme is een van de grote wereldgodsdiensten waarin respect voor iedereen belangrijk is. Hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen dierlijke etenswaren.

Toen ik als vegetariër in 1988 naar Nederland kwam, zeiden veel mensen tegen mij “van vlees wordt je sterk en je hebt het nodig”. Ik was nog jong en dacht “misschien moet ik in Nederland anders eten vanwege het koude weer” en begon ik flexitarisch te eten.

Tegen heug en meug at ik af en toe een stukje vlees. Bijna 20 jaar was ik flexitariër en daar had ik eigenlijk geen zin in. Ik wilde toch proberen plantaardig te koken daarom besloot ik in 2007 zelf vegetariër te worden. Voor mijn gezin maakte ik wel een paar keer per week vleesgerechten.

Helende kracht 

Plantaardig eten doet mij heel goed, ik zit lekker in mijn vel, slik geen pijnstillers en gelukkig hoef ik bijna nooit naar de huisarts te gaan. Met mijn blog wil ik je daarom inspireren om de positieve gezondheidsvoordelen van meat-free maaltijden te ontdekken.

Wil jij ook je gezondheid een boost geven? Ervaar dan de helende kracht van heerlijke en plantaardige voedingsstoffen.