Weldadige wellington

Weldadige wellington

Kerstmis is een tijd van gezellig samen dineren en daar hoort een origineel gerecht met (g)een stuk vlees bij. De supermarktschappen liggen vol met allerlei soorten vlees maar laat je daarmee niet verleiden.
Vegetarisch eten is lekkerder en gezonder, blijkt uit vele onderzoeken. Het houdt je jong, geeft meer energie en verkleint het risico op leeftijd gerelateerde ziekten. Zet eens deze goedgevulde weldadige wellington op tafel en je gasten zullen geen vlees missen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 250 gr pastinaak
  • 250 gr bospeen
  • 120 gr walnoten
  • 2 el lijnzaad
  • 2-3 el mascarpone
  • 2 cm gember
  • Zout en peper
  • 1 el walnootolie

Instructies

  • Maak de pastinaak en de wortelen schoon. Stoom of kook de groenten in klein beetje water halfgaar met een vitaminebehoud kooktechniek.
  • Maal de noten en het lijnzaad in de keukenmachine. Schep de droge gestoomde groenten en fijngehakte gember erbij en pureer ze. Voeg het zout, de peper & mascarpone toe en meng het goed.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Leg het bladerdeeg vel op een stuk bakpapier, snijd een stukje van ongeveer 3 cm om de versieringen te maken.
  • Maak een paar siervormen en druk voorzichtig met een vorm zachtjes in het resterend bladerdeeg of snijd in op een paar plekken. Op die manier kan het groentevocht eruit en de wellington bakt mooi droog.
    Wellington insnijden
  • Schep de vulling op de deegplak en vouw het dicht. Vouw de naden en draai de gevulde wellington om.
    Wellington vullen
  • Versier het nu met de eerder gemaakte stervormen en bestrijk alles met olie.
  • Bak de weldadige wellington ongeveer 25-30 minuten op 200 graden. Laat het iets afkoelen voordat je het snijdt en serveer het warm.
    Wellington

2 thoughts on “Weldadige wellington

  1. Dit gerecht heb ik geproefd en het was een aangename verrassing. Ik had nog nooit van wellington gehoord. Zeker voor herhaling vatbaar en geschikt om te eten na de feestdagen.

    1. Beste Wouter,
      Bedankt voor je reactie op wellington. Wellington is een plaats in New Zealand en volgens verschillende verhalen maakten ze dit gerecht voor het eerst daar. Officieel hoort het met vlees maar als je geen vlees eet, maak je het zo. Geniet van veelzijdig vega gerechten!
      Beste wensen voor 2020,
      Groet, Sangeeta

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt