Tomatensaus

Het is een basis voor pasta, pizza, curry, ovenschotel en lekker bij een burger of frietje. In potjes & flesjes is het in vele soorten en maten verkrijgbaar. In je voorraadkast kun je het heel lang bewaren. Waarom eigenlijk? Vraag jij je ook soms af waarom sausjes zo lang houdbaar zijn en wil je weten wat voor ingrediënten in je eten zitten? Maak een verse tomatensaus zelf volgens dit simpele recept en je weet wat je eet.
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 400 gr tomaten
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl mosterdzaadjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 el suiker of honing
  • Chilipoeder & zout naar smaak

Instructies

  • Was en snijd de tomaten grof, snipper de ui en pers het knoflook.
  • Zet een sauspan op de kookplaat, fruit de mosterdzaadjes in een el olie. Voeg fijngeperst knoflook en uisnippers toe en fruit ze glazig.
  • Voeg tomaten en alle andere ingrediënten toe en laat ze 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan pruttelen. (Gebruik je honing voeg deze na kooktijd toe).
  • Pureer de inhoud met een staafmixer en gebruik de saus voor een pastaschotel, pizza of afgekoeld met een snack.

Leave a Comment