Wat doe je tegen vervuiling?

Wat doe je tegen vervuiling

Binnen of buiten waar je ook bent, vervuiling is overal om je heen. Luchtvervuiling door uitlaatgassen, stikstoffen, plastic, chemicaliën en pesticiden kunnen ziek maken. Die vervuilende stoffen kunnen we op vele manieren binnenkrijgen en het kan al in de baarmoeder gebeuren. Hoe schoon was de lucht die jouw moeder inademde en hoe was haar eet- en leefstijl toen jij in haar buik zat? De afwijking als ASS, ADHD, chronische ziekten als Astma en veel infectieziekten hebben daarmee te maken.

Allerlei chemische- en schadelijke stoffen zitten in veel dingen die we elke dag gebruiken. Veel groenten en fruit zien er mooier uit omdat ze bespoten zijn met pesticiden. En de chemische stof BPA uit plastic kan in ons eten terechtkomen. Elke dag komen we in contact met hormoonverstoorders. Wat kun je doen en laten, hoe bescherm je jouw lichaam en wat doe je tegen vervuiling? Lees 5 goedkope manieren om toch gezond te blijven.

Ontgift het lichaam

Kiezen voor super schone lucht en elke dag biologisch eten is niet voor iedereen haalbaar. De goedkoopste manier om vervuiling tegen te gaan is:

– het lichaam ontgiften door elke dag genoeg te bewegen en lekker zweten;

– het Immuunsysteem versterken en dat kan met evenwichtig eten;

– het lijf al slapend reinigen: diepe slaap tussen 23.00 en 02.00 uur ontgift ons lichaam.

Eet lokaal en met de seizoenen 

Hoe korter de afstand van boer tot bord, hoe puurder en gezonder jouw groente en fruit is. Eet lokaal en met de seizoenen, wat zo dichtbij mogelijk groeit is goed voor jou en voor de moeder natuur. Groenten en fruit van dichtbij zijn smakelijker omdat die niet dagen lang in wagens en koelcellen hebben gelegen. En als je alles per fiets of lopend haalt, help je nog beter tegen vervuiling.

Houd woon- en werkplek schoon

Maak jouw woon- en werkplek schoon met baking soda of ecologische reiniger. En ventileer alle ruimten elke dag door ramen-deuren te openen. Lukt dat niet omdat er veel lawaai en geen schone lucht in jouw omgeving is? Zet dan zuiverende planten zoals aloë vera, klimop, dwergpalm of lepelplant in jouw woon- en werkplek. Deze planten zetten Co2 om in zuurstof en halen schadelijke stoffen uit de lucht.

Skip vlees uit het menu

Bespaar vervuiling, geld en dierenleed door vlees uit het menu te skippen. Het is de grootste milieuvervuiler en kan je erg ziek maken. De meeste infectieziekten komen als gevolg van het doden en eten van dieren. Covid-19 is het goede voorbeeld waaraan wereldwijd meer dan 200 miljoen mensen overleden. Vlees verteert moeizaam en leidt tot vele ziekten. Maak gezonde keuzes en eet lekker vega want fit blijven zonder vlees is makkelijk.

Verwijder de pesticiden

Ben jij ondanks een gezonde leefstijl regelmatig ziek, zwak en misselijk? Verwijder de pesticiden in dat geval van groente- fruit door ze extra goed te wassen. Leg ze in een bak water waarin bak soda, natuurazijn of zout is opgelost. 1 el zout/baksoda of 1 el azijn is genoeg voor 2 liter water, spoel de vitaminebommen daarna goed.

Tot slot vervuiling kunnen we niet voorkomen. Met een gezonde eet- en leefstijl hebben we wel genoeg weerstand om ertegen te vechten. Blijf altijd aardig voor onze planeet en zuiver je woon- en werkplek met natuurlijke middelen. Gelukkig ben ik bijna nooit ziek omdat ik mijn lichaam in balans breng met de bovengenoemde. 
Wat doe je tegen vervuiling? Deel alsjeblieft je ervaring, laat een reactie achter.
Alvast bedankt voor je bijdrage, geniet van lekker koken, eet smakelijk en blijf gezond. Wat doe je tegen vervuiling

Bronnen:
ncbi.gov
longfonds.nl
peta.nl
milieucentraal.nl

2 thoughts on “Wat doe je tegen vervuiling?

    1. Bedankt voor je reactie Lieke. Goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten. En ons lichaam voert gifstoffen af in de diepe slaap tijdens de 1e uren. Kruip daarom op tijd onder de deken en word gezonder.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt