Waldorfsalade

Waldorfsalade

Zo vier je 5-sterren jaarwisseling 2023! Denk je nu dat je daarvoor een ster-vorm of versiering nodig hebt? Ik bedoel feesten net als ze in het 5-sterren Waldorf Hotel in New York deden. De gezonde klassieker waldorfsalade werd namelijk allereerst in het luxueuze hotel geserveerd. En het recept daarvan is supersimpel.
Natuurlijk kun je dit recept een eigen twist geven en bijvoorbeeld suiker vervangen door siroop. Behoud wel het gezonde karakter ervan en voeg sojaroom en roomkaas toe in plaats van mayonaise. Met deze vegan versie genees je jezelf en de moeder aarde. Fijne jaarwisseling!

Ingrediënten

  • 200 gr knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote groene appel
  • 100 gr witte druiven
  • 50 gr walnoten
  • 2 el veganroomkaas
  • 2-3 el sojaroom
  • 1 el suiker
  • 1 tl mosterdsaus
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de knolselderij, was, rasp en stoom de groente.
  • Maak de dressing door de roomkaas, sojaroom, suiker, mosterd(saus), citroensap, peper en het zout te mengen.
  • Was de appel, druiven en bleekselderij. Snijd ze in julienne repen.
  • Hak en rooster de walnoten op een droge pan.
  • Laat de gestoomde knolselderij afkoelen en meng alle ingrediënten erdoor.
  • Versier de salade zoals je wilt, eet lekker met een cracker en vier de laatste uren van 2023.
  • Wil je het nog feestelijker maken dan kun je ook vegan oliebollen op tafel zetten.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt