Waarom vegetarisch?

Waarom vegetarisch

Waarover zal ik mijn 1e blogpost schrijven, dacht ik in februari 2019 en nu op 5 juli 2022 staan er 350 blogposts op. Veelzijdig Vega werd de naam want gevarieerd vegetarisch eten is de weg naar een betere toekomst. Gezond voor ons, goed voor de wereld, lekkerder en zintuigenprikkelend is vegetarisch eten. En daar weet mijn trouwe volger Rashida Benjamin alles van. In deze 350e blogpost lees je haar ervaring op weg naar een duurzame, gezonde en leuke eetstijl.

Rashida is geboren in Marokko, opgegroeid in Londen en woont sinds 1992 in Nederland. Van huis uit is ze gewend met vlees/vis eten en zonder enig probleem maakte zij een overstap naar vegetarisch eten. Ze is fit, geniet elke dag van gevarieerde kleurrijke gerechten en voelt zich gezonder dan ooit. Lees hoe Rashida haar gezondheid boost met Veelzijdig Vega.


9 vragen aan vega Rashida die in Londen opgroeide met
elke dag kip & vis


Hoe kwam je op het idee om vegetariër te worden?  

In 2012 heb ik besloten om vegetariër te worden omdat ik dierenleed verschrikkelijk vond. Als tiener zag ik een film, hoe dieren voor onze voedselketen werden gehouden. Jaren later zag ik weer een documentaire over kalfjes, hoe ze bij hun moeder weggehaald werden en met zoveel antibiotica gespoten.

Ook vanuit mijn religie wist ik dat wij als mens op een moment ermee gaan stoppen. In bahai geschriften staat: “The food of the future will be fruit and grains. The time will come when meat will no longer be eaten. Medical science is only in its infancy, yet it had shown that out natural food is that which grows out of the ground.” Ábdu’l-Baha (1844-1921)
‘In Bahai geloof zeggen ze dat vlees eten geen toekomstige voedsel is en we moeten eten wat uit de grond groeit’. En die geschenken van moeder aarde zijn ook nog superlekker.

Wat was jouw eerste vega gerecht en hoe beviel het?

Mijn eerste Vega maaltijd was vergelijkbaar met dit recept en het smaakte verrukkelijk. Vlees vervangen is echt makkelijk want er zijn zoveel eiwitrijke producten dat heb ik heel vroeg al geleerd. Toch was kip en vis eten een gewoonte geworden en mijn moeder maakte ook vaak vegetarische gerechten. Kikkererwten, bonen of linzen met couscous en groenten zijn echt verrukkelijk.

Hoe vervang je vlees?

Groente en peulvruchten zijn de basis vleesvervangers voor mij. Meestal wok ik verschillende groenten en meng gekookte bonen, erwten en linzen erdoor. Als beginnend vegetariër, kocht ik kant- en klare groenteburgers. Nu maak ik mijn eigen burgers met simpele recepten en Veelzijdig Vega is ook een van mijn inspiratiebronnen.

Hoe voel jij je door vegetarisch te eten?

Ik voel mij supergoed en ik heb geen opgezette buik meer. Toen ik vlees at, had ik dat regelmatig.

Gebruik jij vitamine B12 voedingssupplement?

Nee, dat is niet nodig want B12 zit ook in melk, (room)kaas, yoghurt en eieren.

Hoe vervang je eiwitten?

Door veelzijdig te eten met groenten, fruit, yoghurt, zuivel, eieren en peulvruchten.

Mis jij vlees?

Nee, helemaal niet en vegetarisch eten is lekkerder.

Wat vind je van Veelzijdig Vega?

Inspirerende website met veel keus. De recepten van Veelzijdig Vega zijn gemakkelijk te volgen. Uiteraard kan je altijd eigen twist aan geven.

Wat is jouw advies aan mensen die vegetariër willen worden?

Af en toe vegetarische gerechten uitproberen en langzaam opbouwen naar een vega eetpatroon. Je voelt dan lichter in jouw maag en slaapt lekkerder.


Dit zijn de 9 vragen over “Waarom vegetarisch” aan mijn vaste volger Rashida Benjamin. Gevarieerd vegetarisch eten vindt zij lekker en daardoor heeft ze geen maagklachten meer. Zij zit lekker in haar vel en tegelijkertijd levert ze een bijzondere bijdrage aan een betere wereld.

Wil jij ook jouw gezondheid een boost geven en een betere wereld creëren met lekker vegetarisch? Laat je inspireren door Veelzijdig Vega, kook, eet, geniet en blijf lief voor onze moeder aarde!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt