Waarom Veelzijdig Vega?

Waarom Veelzijdig Vega

“Variëren en elke dag een mooi kunstwerk op je bord creëren”dat is echt gezond. Waarom Veelzijdig Vega? Omdat variëren of veelzijdig eten ervoor zorgt dat jij alle macro- en micronutriënten binnenkrijgt en je loopt geen voedingstekorten op. Dan heb jij minder kans op virussen, je krijgt een energieboost en blijft vitaal. Vezelrijke koolhydraten, vitamines, mineralen en goede onverzadigde vetten hebben wij dus elke dag nodig.

Gevarieerd koken, dat kan toch iedereen, denk je waarschijnlijk. Maar de kunst is zo verrukkelijk mogelijk koken met minder milieubelasting en meer nutriëntenbehoud. Dat is inderdaad makkelijk en daarvoor hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Varieer met verschillende kleuren groenten, granen & groene eiwitten en verminder de kans op welvaartsziekten.
Lees waarom jij voor Veelzijdig Vega zou kiezen?

Gezondheid boosten en slank blijven

Heb jij gehoord dat je slank blijft als je brood, aardappelen, granen en/of vetten skipt van jouw menu? Zeker niet, want de energie uit koolhydraten en goede onverzadigde vetten heeft jouw lichaam hard nodig. Ook als jij wilt afslanken is het belangrijk dat je 40 tot 50 % van jouw calorie inname uit koolhydraten haalt en 30 % uit gezonde vetten.

Dat is ook de reden dat Veelzijdig Vega gerechten niet arm zijn aan koolhydraten en gezonde vetten. Boost jouw gezondheid zonder extra pondjes aan te komen met de gerechten uit dit blog. Veelzijdig Vega bewijst dat ……

–  een Spaanse tortilla verrukkelijk smaakt zonder eieren;
–  je zonder bladerdeeg een zalige hartige taart kunt maken;
–  mayonaise niet nodig is om een heerlijke salade te maken;
–  boter, eieren en geraffineerde suiker niet nodig zijn voor lekkere muffins;
–  eiwitrijke pannenkoeken bakken kan heel goed zonder eieren;
–  veelzijdige gerechten met gezonde kooktechnieken slankmakend zijn.

Zintuigen prikkelen en ontstressen

“Eat good, feel good”, goed eten geeft niet alleen een tevreden gevoel, het bepaalt ook ons humeur. De geuren, kleuren en smaken zijn eetlustopwekkend en ze hebben een sterke verbinding met ons brein. De creativiteit in de keuken verlaagt stressgevoelens en bevordert de gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat koken ontspannend, stressverlagend en breinstimulerend is. Dus kook lekker en geniet van jouw kookkunsten met makkelijke veelzijdige recepten.

Meer vitamines- en mineralenbehoud

Hoe profiteer je van meer vitamines- en mineralen uit groenten? Door zoveel mogelijk onbewerkt te eten en gezonde kooktechnieken natuurlijk. Kook jij een klein beetje groente met een liter water en gooi je daarna het waardevolle kookvocht weg? Met dat vocht spoel je de vitamines- en mineralen ook weg.

Nu denk je misschien dat je liever een salade maakt van die vitaminebommen. Dat is wel een manier om te profiteren van de vitamines- en mineralen. Alleen niet alle groenten zijn geschikt om rauw te eten en ze kunnen zwaar op de maag liggen. Gekookte of gestoomde groenten kan je lichaam beter verteren. Geniet van de groenten, kook ze volgens deze technieken en blijf fit, mooi en slank.

Smaaksensatie door goede combinaties

Het oog wil ook wat! Kleurrijke gerechten met juiste kleurcombinaties geven je maaltijd ook een bijzonder tintje. Dat geeft de echte smaaksensatie en zo boost je jouw gezondheid, een voorbeeld: tomaten passen niet in een pompoenschotel en wel heel goed in een spinazieschotel. En deze 2e combinatie levert je ook extra ijzer, wat voor de vegetariërs een aandachtpunt is. Op  Veelzijdig Vega vind je nog veel meer goede oogverblindende combinaties.

Waarom Veelzijdig Vega? Omdat je met de recepten uit dit blog al jouw zintuigen kunt prikkelen. Daarnaast kun jij op een makkelijke manier meer profiteren van vitamines- en mineralen. Lekker eten en toch slank blijven, want ‘wat er niet aankomt, hoeft ook niet af’. 

Geniet van de heerlijke smaaksensatie en prikkel al je zintuigen. Blijf mooi slank en bruis van de energie!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt