naan

Wil je een gezonde versie van de Indiase naan op een makkelijke manier bakken? Dat kan met volkoren broodmix in plaats van meel en bakpoeder/gist gedoe. Klassieke naan is een plat brood van witte bloem en daar zit weinig voedingswaarde in. Na het eten van wit brood heb je geen vol gevoel want je mist vezels. Vezels uit volkoren granen geven je een verzadigd gevoel. Bak daarom een vezelrijke naan en eet je fit.

Ingrediënten

  • 200 gr mix voor volkoren brood Koopmans
  • 3-4 el Griekse yoghurt
  • 75 ml lauw water
  • 2 el olie
  • 1 tl roze zout
  • Groene kruiden

Instructies

  • Doe het meel in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg de yoghurt & het water toe en roer geleidelijk.
  • Meng de olie, fijngesneden kruiden & zout erdoor en maak er met de hand een soepel deeg van. Laat het deeg een paar uur op een warme plek rijzen.
  • Maak er met behulp van droge meel 6 ballen van en rol ze ovaal. Bak dit naanbrood net als roti op een pan met antiaanbaklaag. Serveer de volkoren naan brood met een verrukkelijke curry of groenteschotel.

Leave a Comment

Recipe Rating