Vezelrijke fusilli

Voed je darmbacteriën goed en voel je vitaler. Het zijn de voedingsvezels die goede darmbacteriën bevatten en die zitten alleen in plantaardig eten. Per dag heb je 30 tot 40 gram vezels nodig en daar kom je niet zo gauw aan, kijk eens op deze vezelmeter. Eet daarom elke dag vezelrijk om minimaal 30 gram binnen te krijgen. Vervang witte pasta door vezelrijke volkoren pasta, maak een saus van groenten en peulvruchten die ook vezelrijk zijn. Geniet van een volwaardige plantaardige maaltijd zoals deze vezelrijke fusilli en voel je vitaler.
Porties 4
Ingrediënten
- 200 gr volkoren fusilli
- 500 gr zoete rode puntpaprika’s
- 200 gr tomatenblokjes
- 250 gr gekookte adukibonen
- 1 ui en knoflook/gember naar smaak
- 1 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl garam masala
- Zout en peper
Instructies
- Week de adukibonen ongeveer 10 uur in ruim water. Gooi het inweekwater weg en breng ze aan de kook met +/-250 ml schoon water aan de kook.
- Gril de rode paprika’s, bewaar enkele stukjes voor de garnering en maak een rode saus volgens dit recept.
- Schep de adukibonen erdoor en pureer ze ook.
- Meng de uitgelekte pasta door de bonensaus en de vezelrijke fusilli is klaar. Garneer de pasta met gegrilde paprika’s en eet lekker met salade naar keuze.