Citroen

Verhoog je weerstand, voorkom virussen & ziekten

Een goede weerstand houdt ziekteverwekkers op afstand en zorgt ervoor dat je gezond blijft. De nieuwe Covid-19 is een besmettelijk virus en wanneer je weerstand op peil is, heb je minder kans om geïnfecteerd te worden.

Natuurlijke antioxidanten zoals gember of kurkuma kunnen je weerstand ook oppeppen. En deze gele vitaminebom barst van de gezonde voedingsstoffen. Veel vitamine C in citroen bevordert je afweersysteem. Wil je weten wat de wondervrucht citroen met je immuunsysteem doet?

Reinigt je lichaam

Deze vitaminebooster is een perfecte detoxer met ontgiftende werking. Het zuivert je bloed waardoor virussen wegblijven. Citroen is goed voor je stoelgang, versterkt maagzuur en laat het eten goed verteren. Heb je last van een opgezette buik of wil je slanker worden? Drink ’s morgens sap van een halve citroen gemengd met een glas lauw water op de lege maag.

Houdt je weerstand op peil

Deze zonnige citrusvrucht is rijk aan vitamine C: een weerstand oppepper en helpt bij verschillende vormen van kanker. Voel jij je ziek, zwak of misselijk en heb je koorts? Drink elke 2 uur lauw water gemengd met citroensap en honing.

Maak een eind aan allerlei ziekten door elke dag citroensap toe voegen aan je voeding. Dat kan in een lekkere wereldgerecht een peulvruchtenschotel of heerlijke salade. Voeg ook eens een beetje citroensap toe aan donkergroene groente om de ijzeropname te verhogen.

Voorkomt hart- en vaatziekten

Veel ziekten die een connectie hebben met hart en bloedvaten, zijn de grootste doodoorzaak. Roken, alcohol drinken en stress kan de risico op deze ziekten verergeren. En vitaminerijk eten/drinken maakt je hart gezonder. In citrusvrucht zoals citroen zit een groot percentage aan kalium wat hartziekten voorkomt. Het stimuleert ook brein- en zenuw functies en houdt je bloeddruk & cholesterol op peil.

Behalve medicinale eigenschappen bevat citroen desinfecterende stoffen adstringentia die je huid mooier maken. Deze citrusvrucht gaat acne en mee-eters tegen, maakt je nagels sterk en tanden mooi wit.

Gebruik daarom dagelijks citroensap in je eten/drinken en voorkom virussen. Laat je huid stralen en word gezond en mooi met citroen!

Bronnen:
gyanunlimited.com 
healthline.com
natuurlijketips.nl

Leave a Comment