Veggie tandoori

Heb je altijd een zeer populair Indiaas tandoorigerecht willen proeven en lust je geen kip? Laat je hoofd niet hangen en maak deze eenvoudige veggie tandoori. Kies de vega blokjes die je lekker vindt en maak het gerecht pittig of mild naar eigen smaak. Tandoori is afgeleid van het woord ‘tandoor’ een kleioven, waarin ze vroeger dit gerecht maakten. Tegenwoordig hebben we moderne elektrische ovens die het bakken vergemakkelijken.

Ingrediënten

  • 200 gr vega blokjes
  • 4 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el olie
  • 2 tl tandooi kruiden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Instructies

  • Pak een ruime kom en meng daarin de yoghurt met olie en kruiden. Schep de vega blokjes erbij en roer ze goed door elkaar.
  • Laat de vega blokjes minimaal 5 uur in de koelkast marineren. Je kunt ze ook de hele marineren, zo trekt de kruidensmaak er goed in.
  • Verwarm de oven op 200 °C en haal de kom uit de koelkast. Schep de gemarineerde blokjes in een ovenvaste schaal en bak ze 20-25 minuten. Eet ze lekker met rijst of roti.

Notities

Tandoorikruiden kun je ook vervangen door het mengsel van garam masala, paprikapoeder en cayennepeper.

Leave a Comment