Veggie spaghetti bolognese

Dacht jij altijd dat dierlijke proteïnen nodig zijn om spierballen te kweken? Kijk hoe Amerika’s bekende gewichtheffer Kendrick Farris groot en sterk werd. “Om sterk te zijn heb je geen vlees nodig”, zegt hij. En hij is niet enige, velen weten dat er genoeg andere krachtboosters zijn. Neem het goede voorbeeld, kies uit lekkere vegan recepten of maak deze eiwitrijke veggie spaghetti bolognese. Word sterk en geef je spieren een powerboost met plantaardige proteïnen. Proef Italië terwijl je gezond geniet en dierleed bespaart.
Servings 4
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- 150 gr rode linzen
- 4 zoete rode puntpaprika’s
- 200 gr tomatenblokjes
- 1 ui en knoflook/gember naar smaak
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en rode peper naar smaak
Instructies
- Spoel de linzen en week ze ongeveer 1 uur in ruim water. Spoel ze nog eens en kook ze met ongeveer 100 ml schoon water in gesloten pan op laag vuur.
- Maak een verrukkelijke rode saus en meng door de gekookte linzen.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Doe de afgegoten spaghetti op een bord, schep daarover eiwitrijke rode saus en de veggie spaghetti bolognese is klaar.
- Proef Italië terwijl je dierenleed bespaart en jouw spieren een powerboost geeft.