Veggie biryani

Veggie biryani

Ontdek de culinaire rijkdom van India en verleid je smaakpapillen. Wat deze veggie biryani met rijkdom te maken heeft, zijn vooral de geschiedenis en zuivere ingrediënten. Peperdure specerijen onder ander saffraan en niet te vergeten zuivel, een statussymbool.
De indrukwekkende Indiase keuken is niet compleet zonder zuivere zuivel van de heilige koe. Ghee en panir zijn luxe producten, ook andere melkproducten waren vroeger niet voor iedereen betaalbaar. Probeer deze lacto-vegetarische biryani of maak het vegan met plantaardige alternatieven.
Servings 4

Ingrediënten

  • 250 gr basmatirijst
  • 250 gr tofu, tempeh of panir
  • 2-3 paprika’s
  • 250 gr doperwten
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 el ghee of olie
  • Een paar draadjes saffraan
  • Enkele el melk
  • 2-3 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • Hele kaneel kruidnagels, kardemom, komijn en laurier naar smaak
  • Garam masala kurkumapoeder, paprikapoeder, zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de garam masala, kurkuma, peper, het paprikapoeder, zout, citroensap, met yoghurt. Voeg tempeh, tofu of panir & paprikastukjes en marineer ze ongeveer half uurtje.
  • Verwarm de melk, voeg saffraandraadjes toe en laat het staan tot dit gerecht klaar is.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking maar laat ze niet helemaal gaar worden.
  • Verwarm de ghee of olie in een grote koekenpan of wok. Fruit de kardemom, kaneel, komijn, kruidnagels, laurier, gesneden ui en knoflook.
  • Meng de gemarineerde eiwitrijke blokjes en roerbak tot de paprika’s bijna gaar zijn. Voeg dan de diepvries doperwten toe en verwarm goed.
  • Schep bijna gaar rijst ernaast, zet de deksel op de pan laat alles enkele minuten stomen.
  • Giet de saffraan-melk erboven en veggie biryani is klaar. Laat deze specialiteit smaken met yoghurt en salade.
    Veggie biryani

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt