Paprikasoep

Eindelijk is je drukke week voorbijgegaan en het weekend komt er weer aan. 
Misschien heb je ook nog met de ‘Nationale Week Zonder Vlees’ meegedaan. 
Sluit je hectische week af met deze eenvoudige toch feestelijke paprikasoep en maak er een relaxt weekend van! Je hoeft geen ervaren kok te zijn om deze soep te kunnen maken. In een klein half uurtje is deze vitamineboost al klaar.
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • Bouillonblokjes
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1-2 el fijngesneden munt
  • 1-2 el Mascarpone naar smaak

Instructies

  • Breng in een soeppan 400 ml water aan de kook en voeg bouillonblokjes toe. Was ondertussen de paprika’s en de tomaten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in kleine stukjes.
  • Voeg de paprikastukjes toe aan het kokend bouillonwater. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ze in 5-6 minuten zachtjes koken. Halveer de tomaten en leg ze voor enkele minuten in de bouillon over de paprika’s.
  • Haal de tomaten eruit en ontvel ze. Check of de paprika’s gaar zijn door een stukje met een lepel te breken. Maak de paprika’s en de tomaten met een staafmixer fijn.
  • Vind je de soep te dik, maak het dan iets dunner met gekookt water. Voeg munt en zwarte peper toe en maak de feestelijke paprikasoep af met mascarpone.

Notities

Voor extra lekkere smaak kun je de paprika’s voor het koken heel even grillen.

Leave a Comment