Vegetarische jus

Vegetarische jus

Weet je dat roomboter gezonder is dan margarine? Het is daarom geen probleem om lekkere vegetarische jus te maken met een paar klontjes pure boter. De reden: in roomboter zitten alleen melkvetten en de margarine is bewerkt met minstens 10 ingrediënten. Bewerkt eten kan je ziek maken en dan mag je van de huisarts medicijnen inslikken die ook bewerkt zijn.
Gebruik echte boter, ghee of olie om de kans op ziekten te verlagen en onnodig medicijnen in te nemen. Bovendien worden de groenten door het lichaam beter opgenomen met vetoplosbare vitamines en die zitten in de roomboter. Giet dus gerust wat vegetarische jus over je stamppot en eet lekker.
Gang Bijgerecht

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el maïzena
  • Zout/peper en verse kruiden naar smaak

Instructies

  • Meng de maïzena met een paar el koud water en maak er een papje van.
  • Verwarm de boter, voeg het knoflook- gember, kurkuma en paprikapoeder toe.
  • Blus met warm water en giet al roerend het Maizenapapje erdoor en blijf in het begin roeren.
  • Laat het enkele minuten koken tot een goed gebonden jus/sausje.
  • Nu heb je verrukkelijke vegetarische jus die heerlijk smaakt over de Hollandse stamppot.

Notities

Heb je genoeg tijd en wil je nog smakelijke jus? Gebruik dan fijngehakte ui, knoflook en gember in plaats van gedroogde poeder.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt