VEGAN TAARTJES

Voorkom dierenmishandeling en kies steeds vaker voor vegan. Niet alleen vlees maar eier- en zuivelindustrie veroorzaakt ook veel dierenleed. Met z’n allen kunnen we het leed besparen door zoveel mogelijk plantaardige ingrediënten in huis te halen. Koop daarom tofu in plaats van vlees en kool in plaats van bladerdeeg om verrukkelijke vegan taartjes te bakken. Tofu is een eiwitrijk product en plantaardige zuivelvervangers zijn een verrijking. Dus maak een gezonde keuze en bepaal de wereld van morgen.
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 250 gr tofu
  • 250 gr diepvries spinazie
  • 4 grote koolbladeren
  • 100 gr Alpro Soja room
  • 2 tl paprikapoeder, zout en peper naar smaak
  • Olie om de bakvormen te bestrijken
  • 2 el sesamzaadjes

Instructies

  • Snijd de kool aan het uiteinde en haal 4 grote bladeren af. Spoel de bladeren, stoom ze en laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Terwijl de over verwarmt, pureer tofu met sojaroom.
  • Schil, was en snijd de aardappelen. Kook ze al dente en meng de diepvries spinazie erdoor.
  • Voeg de tofuroom, zout, peper en paprikapoeder aan de aardappelmix.
  • Leg 1 koolblad in de ingevette ovenschaal, vul deze met het eerder gemaakte mengsel en bestrooi de sesamzaadjes erover. Op dezelfde manier ga je door met andere taartjes.
  • Bak de vegan taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt