Veelzijdig Vega
Steak

Vegan steaks

Zo maak je fantastische vegan steaks. Steak is afkomstig van het Noorse woord steik en het betekent snede. Officieel is het een goed gekruid en gegrild plakje vlees. Met een beetje creativiteit kun je van verschillende soorten namaak vlees ook een soortgelijke steak maken. En een extra gezonde vegan steaks maak je van bloemkool. De stof sulforafraan in deze kool heeft een reinigend effect op je hart- en bloedvaten. Geef je gezondheid een zetje met deze vegan steaks.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 el olie
  • 2 el limoensap
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Zout en peper

Instructies

  • Snijd eerst grote stukken van bloemkool vanaf de stamkant en was ze goed. Laat ze uitlekken en snijd dan platte plakken van ongeveer 1 cm dik. Bewaar de resterende kleine stukjes voor een pilav of lekkere bloemkoolquiche.
  • Maak een marinade door de olie, het limoensap en kruiden op een diep bord te mengen. Bestrijk de bloemkoolplakken met de marinade en leg ze afgedekt voor een paar uur in de koelkast.
  • Gril de bloemkool steaks op een bakpapier in elektrische gril of de oven. Dan hoef je ook geen pan af te wassen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt