Veelzijdig Vega

Vegan speculaascake

Speculaascake
5 van 1 stem

Na 365 dagen heeft ons land weer een eregast die heet Sinterklaas.
Wat zullen we deze keer voorschotelen aan die goedheiligman?
Hij houdt van pepernoten, snoepgoed en ook van lekkere speculaas.
We denken aan zijn lijn en maken een gezonde cake echt vegan.
Verras de lieve Sinterklaas met een gezonde vegan speculaascake. Speculaaskruiden in deze cake zijn een samenstelling van geneeskrachtige & verwarmende specerijen.

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren/tarwe meel
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • Sap van 4 mandrijnen (kleine sinaasappels)
  • 150 ml Alpro Soya yoghurt
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 100 ml kokos of walnotenolie
  • 2 el lijnzaad
  • 3 tl speculaaskruiden
  • Garneeramandelen

Instructies

Voorbereiding:

  • Week het lijnzaad in 5 el warm water
  • Haal de yoghurt uit de koelkast
  • Pers de mandarijnen (kleine sinaasappels).
  • Smelt de kokosolie.
  • Verwarm de oven op 170 °C.
  • Bestrijk de cakeblik met olie.

Bereiding

  • Meng alle droge ingrediënten behalve de suiker in een kom. Mix in een andere kom de suiker, de olie en het lijnzaad met een mixer tot de suiker opgelost is. Voeg de yoghurt en geleidelijk de droge ingrediënten toe.
  • Schenk het sap van mandarijnen (sinaasappels) in en maak een romig beslag van. Stort het beslag in de cakeblik en versier de cake met amandelen.
  • Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake 35-40 minuten. Snijd de cake pas als die goed afgekoeld is en trakteer de goedheiligman en zijn pieten.

2 thoughts on “Vegan speculaascake

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt