Vegan pastaschotel
Hoe simpel is het om pure Italië in huis te halen? Met pure bedoel ik hier natuurlijk, diervriendelijk en niet schadelijk voor het milieu. Wat ook eens gezonder voor ons, smakelijker en makkelijker is. Dat was precies het thema van mijn workshop ‘vegan Italiaans’ op 21 januari. Samen maakten we vegan pastaschotel bij Dille & Kamille in Amersfoort. En de reacties waren, ‘verrukkelijk, als ik mijn man dit geef, merkt hij niet dat het vegan is’. Ook een 80plusser bezoeker van deze bewuste winkel vond het heerlijk smaken. Probeer jij het ook? Geef gerust eigen twist, blijf wel aardig voor moeder aarde en laat dieren in hun waarde.
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gr pasta
- 150 gr rode linzen
- 1 courgette
- 400 gr tomaten
- Uien, knoflook/gember naar smaak
- 2-3 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Tijm en rozemarijn naar smaak
Instructies
- Spoel de linzen, week ze ongeveer ½ uur in ruim water.
- Maak de groenten/kruiden schoon en snijd ze in gewenste stukken.
- Was de linzen nog eens en begin met de voorbereiding voor de saus.
- Fruit de ui, knoflook en gember, bestrooi met paprikapoeder en meng de rode linzen erdoor.
- Voeg de courgette- en tomatenstukjes toe, giet ongeveer 200 ml warm water erover. Zet de deksel op de pan en laat ze op laag vuur gaar worden.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en gebruik zo nodig wat vocht voor de saus.
- Doe de afgegoten pasta op een bord, schep daarover eiwitrijke rode saus en de vegan pastaschotel is klaar.
- Proef pure Italië terwijl je dierenleed bespaart en je gezondheid boost.
Notities
(Een deelnemer die thuis geen linzen at, vond dit gerecht ook smakelijk).