Vegan paella

Vegan paella

Proef pure paella zonder in te checken voor Valencia! Deze Spaanse stad is ook de geboortestad van dit populaire eenpansgerecht. Al is het oorspronkelijke gerecht niet vegetarisch of vegan, kregen wij daar verrukkelijke vegan paella geserveerd.
Na terugkomst leek mij het leuk om dezelfde versie in eigen keuken te koken. En Valencia op bord halen is eenvoudiger dan het lijkt. Je hebt er niet veel specerijen voor nodig en constante geroerbak hoeft ook niet. Lees stapsgewijs het recept en waan jezelf in Spanje!

Ingrediënten

  • 300 gr paella rijst
  • 200 gr groene bonen of asperges
  • 200 gr champignons
  • 1 puntpaprika
  • 1-2 wortels
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 tl saffraan
  • Bouillonblokjes en peper naar smaak
  • 3-4 el Olijfolie voor warm gebruik

Instructies

  • Doe de saffraan in een hittebestendige schaal, giet 1-2 lepels heet water erover en laat staan.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Was en snijd eerst de wortelen en groene bonen of asperges(bewaar een paar om te grillen of stomen voor garnering).
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur en begin met ui en knoflook te fruiten.
  • Voeg de gesneden bonen en wortelen toe. Spoel de paella rijst in een zeef en schep erbij.
  • Meng bouillonblokjes door 600 ml heet water, giet over de rijst.
  • Voer ook saffraan met het vocht toe, zet de deksel op de pan en laat garen.
  • Champignons en paprika hebben korte kooktijd, snijd en voeg ze na 10 minuten toe. Je kunt ook courgette of bloemkool toevoegen.
  • Meng na 5 minuten de peper erdoor, leg de cherrytomaten gehalveerd erover.
  • Laat de vegan paella in gesloten pan gaar worden.
  • (Voor extra garnering leg je gegrilde of gestoomde lange groene bonen, paprika of wortels).
  • Kijk eens naar de Spaanse versie die wij geserveerd kregen.
    Vegan paella

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt