Vegan oliebollen

Vegan oliebollen

Een veelbewogen 2021 is bijna gevlogen, binnenkort nemen we afscheid van het oude jaar en daar horen oliebollen bij. Deze favoriete lekkernij van de Nederlanders tijdens de jaarwisseling is een Middeleeuwse traditie. Toen heetten ze oliekoeken die ze in de donkerste tijd van het jaar maakten om samen te eten en uit te delen. Dit wintervoedsel gemaakt van simpele, beschikbare en houdbare ingrediënten, kreeg later de naam oliebollen. Je kunt ze met appel en rozijnen maken of dit gemakkelijke recept van vegan oliebollen met cranberries proberen. Fijne jaarwisseling.
Gang Snack

Ingrediënten

Voor +/- 10 oliebollen

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml amandelmelk (op kamertemperatuur
  • 100 gr cranberries
  • 100 gr appelmoes (fruitpuree)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Zonnebloem olie om te frituren
  • Poedersuiker voor garnering

Instructies

  • Schep de appelmoes in een schaal, meng cranberries erdoor en laat ze half uurtje rusten.
  • Meng het meel met het kaneelpoeder, bakpoeder en zout.
  • Maak een kuiltje in het midden, giet beetje bij beetje amandelmelk en maak een glad beslag. Schep appelmoes en cranberriesmengsel erdoor.
  • Verhit de olie tot 175 °C in een pan met dikke bodem of frituurpan.
  • Schep met een ijslepel bollen beslag in hete olie en bak de oliebollen goudbruin.
  • Garneer de cranberry vegan oliebollen met poedersuiker. Serveer, eet, feest en vier de jaarwisseling.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt