Vegan mango pudding

Vegan mango pudding

Zijn jouw darmen gevoelig voor zuivel of mag je om andere reden geen toetjes eten? Treur niet en concentreer op al dat lekkers wat jij wel mag. Er bestaan veel alternatieven en zelf een lekkere dessert maken is super simpel. Wat vind je van deze vegan mango pudding?
Op Veelzijdig Vega site staan al genoeg eenvoudige vegan dessert recepten. En deze keer maken we pudding met zonnige vrucht mango die barst van vitamine A en C. Dat is precies wat jij nodig hebt om weerstand te verhogen en van binnenuit te stralen.
Servings 4

Ingrediënten

  • 300 gr mangostukjes
  • Ongeveer 100 ml kokosmelk
  • 2-3 lepels suiker
  • 1 tl agar agar

Instructies

  • Spoel een glazen schaal (waarin hete vloeistof mag) met koud water en leg apart zonder af te drogen.
  • Doe de mangostukjes in een steelpan, voeg de suiker en kokosmelk en pureer met een staafmixer.
  • Zet de pan op middelmatig vuur en meng agar agar door de mangopuree.
  • Kook het mengsel al roerend ongeveer 2 minuten op middelmatig vuur en zet het vuur uit.
  • Giet de zuivelvrije zonnige massa in de eerder afgespoelde vochtige schaal en laat afkoelen.
  • Dek af met zilverfolie, rvs of een glazen deksel en niet met plastic folie.
  • Uit ervaring weet ik dat agar agar minder goed werkt door plastic. En als jij geen plastic meer gebruikt en koopt, creëer je een betere wereld.
  • Laat de pudding afkoelen en bewaar de gekoelde pudding in de koelkast.
  • Keer om en bewonder de prachtig gevormde eigengemaakte vegan mango pudding.
  • Serveer met muntblaadjes en wees de natuur dankbaar voor al dat gezonds.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt