Vegan linzenburger

Vegan linzenburger

Denk je dat snacks slecht zijn voor je lijn? Niet deze, want de goede vetten en eiwitten in deze linzenburger maken je zelfs gezonder. Onverzadigde vetten die hierin zitten, heb je nodig en ze beschermen je tegen veel ziekten. Een gezond hart, gezonde darmen- en hersenen zijn onder andere het resultaat daarvan.
Lees stap voor stap de bereidingswijze en geniet zonder zorgen van deze zelfgemaakte linzenburger.

Ingrediënten

Voor 6 burgers

  • 150 gr gedroogde linzen
  • 1 courgette
  • ½ paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 el lijnzaad
  • Een paar scheppen broodkruim
  • Zout en peper
  • Groene kruiden naar smaak

Instructies

  • Was en week de linzen in voor een paar uur. Gooi het inweek water weg en kook de linzen met schoon water en een beetje zout. Zorg ervoor dat de linzen niet te gaar worden want je hebt droge uitgelekte linzen nodig.
  • Week 2 el lijnzaad in 4 el water. Rasp de courgette op een doek in een vergiet en laat de rasp ½ uurtje staan. Snijd intussen de schoongemaakte paprika en de ui. Knijp na half uurtje het courgette vocht uit, gooi niet weg en gebruik het voor een soep of curry.
  • Doe de droge gekookte linzen samen met de groenten en kruiden in kom en pureer ze. Voeg het lijnzaad en broodkruim toe en maak daarvan op vochtige hand mooie burgers.
    Vegan burgers
  • Leg de burgers minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden en bak de burgers 15 minuten aan elke kant en laat ze smaken.

Notities

Groene linzen

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt