Vegan kebab

Vegan kebab

Maak een coronaproof culinaire reis door Midden-Oosten. En laat je deze keer verrassen door de specialiteit van Turkije en Saoedi Arabië. Zoals je al weet, zijn de inwoners van die landen gek op goed gekruide vlees kebab. Die brengen ze op smaak met verse groene pepers, groenten en heilzame specerijen. Een vegan versie daarvan is nog gezonder want die is gemaakt met eiwitrijke toffe tofu. Daarmee lever je een goede bijdrage aan een betere wereld. Geniet lekker net als op vakantie.

Ingrediënten

  • 250 gr tofu
  • 250 gr aardappelen, gestoomd
  • 2-3 wortelen (kort gestoomd)
  • 2-3 groene (Turkse pepers)
  • 3-4 el paneermeel
  • Zout naar smaak
  • Kurkumapoeder
  • Kerriepoeder
  • Komijnpoeder
  • 1 schepje maïzena
  • 2 el olijfolie
  • Chilipeper naar smaak

Instructies

  • Pureer de tofu, aardappelen en wortelen fijn (in de keukenmachine). Voeg het zout, paneermeel, maïzena en specerijen toe en maak een deegbal met 1 el olie.
  • Leg het deegbal een paar uur in de koelkast rusten. Neem een hoopje vegan deeg op je vochtige handpalm en vorm tot een kebab zoals je op deze afbeelding ziet.
  • Steek een barbecueprikker erdoor en bestrijk ze met olie.
  • Maak op dezelfde manier alle kebabs tot het deeg op is. Rooster de vegan kebab in een voorverwarmde grill op bakpapier of in de oven.
  • Eet de vegan kebab met een sausje of Hummus en doe alsof je in het Midden-Oosten zit.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt