Vegan Italiaans
Dit is speciaal voor oranjefans en ook als je zin hebt in vegan Italiaans. Nederlands voetbalteam gaat naar de kwartfinale van EK dus we genieten in onze nationale kleur. Dat is feestelijk, aantrekkelijk en diervriendelijk wanneer je dit recept volgt. Benieuwd naar de vegan- en oranjekleurige pasta? Lees verder. De fusilli van Grand Italia die ik hiervoor gebruikte, is zonder eieren. De saus is gemaakt zonder gehakt en toch zitten er genoeg eiwitten in. En de pure proteïnen dit oranje comfort food zijn een energieboost voor ons. Hoe simpel is het om te genieten van pure Italië en dieren te laten in hun waarde?
Porties 4
Ingrediënten
- 200 gram fusilli
- 1 grote aubergine
- 1 oranje paprika
- 2-3 el milde olijfolie
- 1-2 uien en 2 teentjes knoflook
- 200 gram rode linzen
- 2-3 el tomatenpuree
- 2 tl kurkumapoeder
- Zout, oregano en peper naar smaak
Instructies
- Was de linzen en week ze in water voor een half uurtje.
- Pel, was en snipper de uien en knoflook. Was en snijd de aubergine en paprika.
- Verwarm de olie in een koekenpan, fruit de knoflook- en uiensnippers.
- Voeg het kurkumapoeder en gesneden aubergines toe. Fruit 2-3 minuten en voeg de gespoelde linzen en 1 glas water toe.
- Zet de deksel op de pan en laat ze zachtjes gaar worden.
- Zijn ze bijna gaar, meng dan de tomatenpuree, zout en oranje paprika’s toe.
- Giet zo nodig wat water erover en laat de inhoud garen.
- Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing en meng door de eiwit- en antioxidantenrijke oranjesaus. Breng het op smaak met peper en oregano.
- Tip: maak de saus een dag eerder en voordat de wedstrijd begint hoef je alleen pasta te koken.
- Zo is jouw comfort diner gauw klaar je hoeft geen EK te missen. Geniet lekker met verfrissende salade erbij!